Eklenme zamanı 08 Ağu 2012 Saat 12:11pm
Malzemeler:
3 Yufka
1 Su B. Sıvıyağ
2 Çorba K. T ereyağı
Un
İç Harcı İçin:
1 Kg Patates
100 Gr. Kaşar Peyniri
Tuz
Karabiber
Toz Kırmızı Biber
Hazırlanışı:
İç harcı için, patatesleri haşlayıp soyuyoruz. Karıştırma kabına patates ve kaşar peyniri rendeliyoruz. Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber koyup karıştırıyoruz.
Tereyağını eritiyoruz. Bir yufkayı bütün olarak açıyoruz. Tereyağı sürüyoruz. Üzerine un eliyoruz. Alt ve yan kısımları içe doğru katlıyoruz.
Patatesli harcımızdan baş kısmına koyup rulo olarak sarıyoruz. Üzerine erimiş tereyağı sürüyoruz. Kalın bir şekilde dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
Yağını çekmesi için 10 dakika dinlendiriyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
afiyet olsun
oktayustam.com sitesinden alınmıştır..
Bunlarda İlginizi Çekebilir Okuyun
Yazarın Diğer Yazıları
No comments:
Post a Comment