Friday, August 3, 2012

ÇİLEKLİ BADEMLİ TART

MALZEMELER

Üç Su Bardağı Un

Yüz Yirmi Beş Gram Tereyağı

İki Yumurta

Bir Su Bardağı Toz Şeker

Bir Paket Kabartma Tozu

Bir Paket Vanilya

Üç Çorba Kaşığı Toz Badem

Kreması İçin:

Bir Buçuk Su Bardağı Süt

Bir Buçuk Çorba Kaşığı Un

Bir Çay Bardağı Toz Şeker

Bir Paket Vanilya

Üç Çorba Kaşığı Köpürtülmüş Şanti

Üzeri İçin:

Çilek

Badem







HAZIRLANIŞI

Büyük bir kabın içine unu koyup ortasını açın. Yumurta, tereyağı, kabartma tozu, toz şekeri,vanilya, toz badem koyup yoğurun. Yağlanmış kaba hamuru koyun. Daha önceden yüz seksen derecede ısıtılmış fırında pişirin.Bu arada kremasına gerekli olan malzemeler süt, vanilyave unu koyup pişirin. Soğması için bir kenara alın. Daha önceden hazırladığınız şantiyi ekleyip karıştırın. Hamuru servis tabağına alın. üzerine kremayı dökün bağdemleri ve doğranmış çileklerle şekillendirin. Kalan bademleri üzerine serpin.



No comments:

Post a Comment