Saturday, July 14, 2012

Kilo Verdirici ve Yağ Yakıcı Doğal Yiyecekler ve Besinler



Ülkemizde ve tüm dünyada kilo vermek için ya da yağ yakmak fit bir görünüme sahip olmak için insanlar onlarca yol deniyorlar. Halbuki yediklerimize içtiklerimize dikkat ederek, doğru besinleri öğünlerimize katarak yağ yakabilir kilolarımızdan kurtulabiliriz. Aslında sizin de bildiğiniz fakat öğünlerinizde pek fazla yer bulmayan bu besinler ve faydaları şöyle;

Hindistan Cevizi Yağı: Geçtiğimiz yıllarda Brezilya’da gerçekleştirilen çalışmalarda bu tatlı, zengin yağın kötü kolesterolü iyileştirdiği faydalı HDL kolesterolü yükselttiği ve obez insanların bel çevresi çapını azalttığı tespit edildi.

Kalsiyum, C Vitamini, süt ürünleri protein ve benzer yiyecekler yağ yakımını yardımcı oluyor. Yeterince kalsiyum tüketmeyen insanların iştahları daha az kontrol edilebilir oluyor ve daha büyük yağ kütlelerine sahip olabiliyorlar.

Süt ürünlerinin faydalarını bilmeyen yoktur. Örneğin; yoğun bir tempoda yapılan idman sonrası içilen yağsız süt yağ yakımını hızlandırırken kemikleri güçlendiriyor ve kaslarımızı güçlendiriyor.

Tekli doymamış yağ asitleri içeren bazı besinler de formunuzu koruyarak yağ yakımınıza yardımcı oluyor. Zeytin, zeytinyağı, kabuklu yemişler ve çekirdekler, bitter çikolata ve avokado gibi besinler göbeğininiz yağsız olmasını sağlıyor ve size enerji veriyor.

Protein bakımından zengin yiyeceklerle beslenmemez kendimizi daha az aç hissetmemizi sağlıyor ve dolayısıyla yağ yakımını destekliyor. Balık, tavuk, et, yumurta, yağsız süt ürünleri protein bakımından zengin olmakla birlikte yağsız olarak tüketildiklerinde kasları güçlendiriyor ve daha fazla tokluk hissi uyandırıyor.

Yukarıda sayılanlar dışında birçok yiyecek ve içecek dengeli ve düzenli bir şeklide tükedildiğinde yağ yakımına (zayıflama) yardımcı oluyor. Örneğin şeker yerine bal tüketmek vücuda daha fazla enerji verirken yağ yakımına da yardımcı olabiliyor. Yağ yakımında etkili ve dengeli beslenmede yer alması gereken yiyeceklerden bazıları ise şöyle; Kinao, Kakao, Lif, Sirke, C Vitamini vb..

Ancak şunu da unutmamakta fayda varki düzenli beslenme ile birlikte günlük yaşantımıza sporu katmamız, haftada en az 2-3 gün yürüyüş ve düzenli egzersiz sağlıklı yaşam için olmazsa olmazların başında geliyor.

No comments:

Post a Comment