Friday, July 27, 2012

Kakaolu Sarma Tatlısı Tarifi (Resimli Fotoğraflı)



Malzemeler

1 Lt. Süt

1 Su B. Toz Şeker

2 Çorba K. Un

1 Çorba K. Pirinç Unu

2 Çorba K. Kakao

1 Paket Vanilya

Zemini İçin:

Antep Fıstığı

Üzeri İçin:

1 Poşet Toz Şanti

1 Su B. Süt

Yapılışı

Sütü tencereye alıyoruz ve ocağa koyuyoruz. Şekerini ilave edip biraz

karıştırdıktan sonra kakaosunu da ilave ediyoruz.

Vanilyayı, unu, pirinç ununu da ekleyerek kıvamı koyulaşana dek karıştırıyoruz.

Fırın kabının zeminine yağlı kağıt yerleştiriyoruz.

Yağlı kağıdın üzerine fıstığımızı serpiyoruz. Hazırladığımız karışımı da üzerine

dökerek soğumaya bırakıyoruz. Toz şantiyi ve sütü tencerede çırpıcıyla çırparak

köpürtüyoruz.

Soğuyan tatlımızın üzerine krem şantiyi sürüyoruz ve yağlı kağıt yardımıyla bir

kat rulo şeklinde sarıp kesiyoruz.

Üzerine de antep fıstığı serperek servis ediyoruz.




No comments:

Post a Comment