Malzemeler
1 Lt. Süt
1 Su B. Toz Şeker
2 Çorba K. Un
1 Çorba K. Pirinç Unu
2 Çorba K. Kakao
1 Paket Vanilya
Zemini İçin:
Antep Fıstığı
Üzeri İçin:
1 Poşet Toz Şanti
1 Su B. Süt
Yapılışı
Sütü tencereye alıyoruz ve ocağa koyuyoruz. Şekerini ilave edip biraz
karıştırdıktan sonra kakaosunu da ilave ediyoruz.
Vanilyayı, unu, pirinç ununu da ekleyerek kıvamı koyulaşana dek karıştırıyoruz.
Fırın kabının zeminine yağlı kağıt yerleştiriyoruz.
Yağlı kağıdın üzerine fıstığımızı serpiyoruz. Hazırladığımız karışımı da üzerine
dökerek soğumaya bırakıyoruz. Toz şantiyi ve sütü tencerede çırpıcıyla çırparak
köpürtüyoruz.
Soğuyan tatlımızın üzerine krem şantiyi sürüyoruz ve yağlı kağıt yardımıyla bir
kat rulo şeklinde sarıp kesiyoruz.
Üzerine de antep fıstığı serperek servis ediyoruz.
Friday, July 27, 2012
Kakaolu Sarma Tatlısı Tarifi (Resimli Fotoğraflı)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment